Nieuws/Agenda

 

 

 

 

 

Juli 2018

Het aantal lymepatiënten (mens en dier) neemt epidemische vormen aan. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia burgdorferi-bacterie. Besmetting vindt vaak plaats na een beet door een besmette teek, maar inmiddels is ook bewezen dat de ziekte seksueel overdraagbaar is en bij zwangere mensen en dieren via de placenta kan worden overgedragen of via stekende insecten zoals steekvliegen, muggen maar ook vlooien, mijt, dazen en spinnen, etc.

Het is een multisysteem-ziekte die zich op elke plaats in het lichaam kan manifesteren en zowel een acute als een chronische fase kent. Lyme-symptomen zijn zeer uiteenlopend van aard en kunnen variëren van huid-, gewrichts- en zenuwklachten tot extreme vermoeidheid, depressie en hartklachten. Elke klacht kan daarom worden veroorzaakt door de Borrelia bacterie. Patiënten krijgen vaak te maken met misdiagnoses omdat Lyme allerlei klachten kan veroorzaken zoals ALS, MS, Dementie, Depressies, CVS/ME, Fibromyalgie, Parkinson, Lupus, ADHD, Psychiatrische klachten, Reumatische artritis, etc. Bovendien kunnen teken nog andere potentieel ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacteriën bij zich dragen en zo infecties overdragen. Deze co-infecties hebben elk weer hun eigen beloop en symptomen.

Een behandelplan voor de ziekte van Lyme kan op 4 pijlers steunen:

1. Versterking immuunsysteem
2. Darmondersteuning
3. Leverondersteuning en ontgifting
4. Onschadelijk maken van de Borrelia-bacterie

In mijn praktijk zie ik steeds meer dieren die hiermee te kampen hebben. Lyme is goed behandelbaar. Het kost echter veel tijd om Lyme goed aan te pakken.

Zorg dat je dier zoveel mogelijk tekenvrij blijft. Er zijn genoeg natuurlijke middelen die je kunt gebruiken. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met me op.

 

Ana Salve, veterinair natuurgeneeskundige
www.vitaaldier.nl
info@vitaaldier.nl
Tel: 0624883890